Kunstkaarten
kaartenbizzBij Kaartenbizz zijn kunstkaarten gedrukt van elf van mijn kunstwerken. Ze zijn online te koop op de webshop van Kaartenbizz.

Arinna Astrologie opleiding
In 2020 heb ik de opleiding tot AVN erkend Astroloog afgerond.
Naast het geven van astrologische consults verken ik het gebied waar beeldende kunst en astrologie samenkomen.

Tijdelijk atelier
Het voormalige Hema-pand in Venlo werd een tijdelijk atelier van september 2020 t/m januari 2021. Het leegstaande pand gaf de mogelijkheid om groot te werken. De transparantie van het gebouw werd een nieuwe uitdaging. De winkelruimte met sporen uit het verleden werd uitgangspunt voor mijn beeldende werk. Zie ook VenloVanbinnen, 20 januari 2020.Mail Art Project Roze Hokjes
Galerie Tuur heeft een internationale oproep geplaatst om deel te nemen aan het Mail Art Project “Roze Hokjes” 2019. Meer dan 100 kunstenaars uit diverse landen hebben werk op postkaart formaat gemaakt, waaronder ook mijn houtsnedes. Het project maakt deel uit van Roze Zaterdag 2019 Venlo-Krefeld en werkt aan het opbouwen van respect, tolerantie en participatie voor allen.


“Roze Hokjes”, druktechniek op houtsnede, 10 x 15 cm,
“Roze Hokjes”, gemengde techniek op houtsnede, 10 x 15 cm

Pimp Your Classroom
Kunstenaars uit Venlo en de regio hebben het oude schoolgebouw van VSO De Velddijk in Tegelen gepimpt. De Velddijk is een school voor speciaal onderwijs. Samen met de 12- tot 18-jarige leerlingen zijn ontwerpen en kunstconcepten ontwikkeld en uitgevoerd in verschillende ruimtes. Ik ging aan de slag met vijf leerlingen met als resultaat een meidenhoek in de aula, zodat ze een eigen plek hebben om te chillen.

Artist in residence
Verblijf van 8 t/m 18 juni 2017 'Op Bivak' in Millingen aan de Rijn.
Gewerkt in de Telpost aan het water en in het bos op de Halve Bunder. In deze periode werd mij ruimte gegeven om nieuwe ideeën vorm te geven, beeldend werk te verdiepen en onbekend terrein te verkennen met als drijfveer 'wending'. Het maakt deel uit van het project Ruimte voor kunst in Millingen.Telpost Millingen Op Bivak

G16
Deelname aan de landelijke grafiekmanifestatie in oktober 2016, Maand van de Grafiek in Galerie Tuur, samen met werk van Arjen Markenstein en Yvonne Rooding.

G16

Land Art
Landart Nederland organiseert projecten in de natuur.
In samenwerking met Marion Lemmen werkte ik aan een natuurlijk object in de Ratumse beek.

landartland art

In mei 2016 verscheen er een publicatie over mijn werk in het digitale magazine Doorgroeien. Dit magazine maakt onderdeel uit van de Proeve van Meesterschap afgelegd door bloemsierkunstenaar Marion Lemmen.

Kinderverhalenboek 'Verdwalen in verhalen'
Een illustratie bij het verhaal 'En toen was het voorbij' van Daniëlle Gerards naar een idee van Danique Simons.
Een lees- en kijkproject i.s.m. scholen uit Venlo en omstreken met een verzameling van 43 eigentijdse fantasieën van kinderen, die voor verschillende schrijvers de inspiratie vormden voor 43 verhalen met illustraties van beeldend kunstenaars, waarvoor Jacques Vriens het voorwoord schreef.
Eerst druk verschenen in oktober 2016, uitgeverij Van Spijk-Rekafa publishers BV

verdwalen in verhalen

Kinderverhalenboek 'Lees mijn verhaal en kijk 21 maal'
Een illustratie bij het verhaal 'Expeditie Hendrika H' van Irma Gratzen naar een idee van Donatella Beurskens.
Eerst druk verschenen in juni 2015, uitgever Digitalis voor Lionsclub Venlo en Stichting Akkoord-OBS Harlekijn.

lees mijn verhaal en kijk 21 maal

BMC Deurne
Een muurobject in de praktijkruimte van het Biometrisch Centrum Deurne, waarbij het gevoel van mens-zijn versterkt wordt door het thema 'huid'. De gekozen plek is een voorstaande hoek in de ruimte die centraal ligt en van alle kanten zichtbaar is. De aanwezigheid van het kunstwerk geeft de bezoeker een subtiel gevoel van herkenning en geborgenheid in de wereld van het brein.


'Huid' , 2015 reliëf, acrylverf op doek, 200x30x5 / 200x30x5 cm

Museum de Kantfabriek Horst
Het museum, in een voormalige kantfabriek, toont de ontwikkeling van de textielnijverheid en -industrie in de regio Horst (Noord-Limburg) en organiseert wisselexposities waarin textiel de leidraad is.
Van december 2014 t/m juni 2015 was ik externe adviseur van de projectgroep actualisering expositiebeleid voor de wisselexposities in Museum de Kantfabriek. Het nieuwe beleidsplan wisselexposities 2015-2020 is in augustus 2015 goedgekeurd door het bestuur.

kantfabriek

Trefpunktpost 2013
Mede-organisatie van het mail-art-project door Duitse en Nederlandse kunstenaars. Met aansluitende exposities in Venlo en Nettetal (D).
Publicatie Rheinische Post

BKtel
Inrichting van de besprekingsruimte, openbare ruimte en directiekantoren voor BKtel in Hückelhoven-Baal en Kornwestheim (D). Jaarlijks wisselende tentoonstellingen, 2004-2017.

BKtel_3BKtel_1BKtel_2

Woningen Aken
Opdrachten om een serie persoonlijke schilderijen en houtsnedes te maken voor privéwoningen in Aken (D), 2008 en 2011.

Woning Sevenum
Tweeluik houtsnede en olieverfschilderij waarin de relatie tussen buiten en binnen centraal staat, Sevenum, 2012.

BMC Deurne
Een serie plafondschilderijen voor het Biometrisch Centrum Deurne, in opdracht van K. van der Sande. Doelstelling: kleur, rust en eenheid in de therapieruimte scheppen.zonder titel, 2006
serie van 5 schilderijen, acryl op doek
60 x 60 cm per doek

Muziekschool Venlo
In opdracht van het Kunstencentrum Venlo: een serie inkt- en aquarelschilderingen voor de muziekschool, met als doel in beeld een verbinding te leggen tussen beweging in kleur, muziek en dans.zonder titel, 2005
detail middelste deel; inkt, aquarel en acryl op rijstpapier
totaal 3 delen: 80 x 800 cm

De Waan, Venray
Een manifestatie over kunst en psychiatrie. Lid van de kunstcommissie voor de selectie van kunstenaars voor de tentoonstelling van het regiopaviljoen op het St Annaterrein, Venray; verantwoordelijk voor de organisatie en uiteindelijke inrichting in en rondom het paviljoen, 2002.