Monique Romeijn, beeldend kunstenaar

Monique Romeijn

Mijn werk ontspringt vrijwel altijd uit de oneindige structuren van de natuur. Het is een intuïtief proces, waarin ik de ruimte, het reliëf en het ritme van het landschap beschrijf in gecontroleerde kerven in hout of een snelle streek inkt of olieverf op doek. In grote lijnen herkenbaar, maar ook gefragmenteerd en verhalend over wat net onder het oppervlak sluimert. Er is altijd de suggestie van wat er voorbij de horizon of buiten het kader zou kunnen zijn.

Door tijdelijk in verschillende ruimtes te resideren krijgt mijn werk de kans om in dialoog te gaan met de omgeving, die wezenlijk is voor mijn werkproces. Het opent steeds een nieuw perspectief om waar te nemen en verhalen in de ruimte te verbeelden.

Na de lerarenopleiding tekenen en textiele werkvormen in Tilburg en Nijmegen en de opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem werkte ik een aantal jaren vanuit Berlijn aan tekeningen, schilderijen en houtsneden. Terug in Nederland leerde ik het Limburgse Peellandschap kennen, een blijvende inspiratiebron. Ik heb me gevestigd in Venlo, als beeldend kunstenaar en docent schilderen en kunstbeleving.

______________________
Monique Romeijn
tel. 0031 (0)6 27028816
info@moniqueromeijn.nl

Tijdelijk atelier Venlo, 2020-2021